Nyheter


Aktuella nyheter med saker som sker i vår förening.

2023-06-14 - Ny styrelse efter årsstämman

Nu har det gått ett par veckor sedan föreningens årsstämma! Stort tack till alla som kom och deltog, och ett tack till de tidigare styrelsemedlemmarna som avslutade sina uppdrag i styrelsen i och med årsstämman.

Också ett varmt välkomna till styrelsens fyra nya ansikten; Camilla Frösslund som ordförande, Helena Losell som kassör och Tilde Englund samt Stefan Bäckan som suppleanter!

2023-05-11 - Sappa! Ny tv-leverantör

MKB & föreningen har en ny tv-leverantör, Sappa! Tjänsten kommer igång den 9/5. Detta betyder att du inte längre behöver ha en digitalbox för att få in kanalerna. Allt sker genom det vanliga antenn uttaget. 

Mer info om Sappa finns här https://sappa.se/malmo

Alla digitalboxar kommer behöva samlas in. Separat information gällande detta kommer att skickas ut till alla.

2023-03-15 - Fel på hyresavierna

HYRESHÖJNING, AVIER OCH VATTENSVLÄSNING

 

I övergången av den ekonomiska förvaltningen till Bredablick har vi nu stött på två missar gällande hyreshöjning och vattenavläsning. Dessa två berör tyvärr de senaste hyresavierna som precis kommit ut (gällande APRIL, MAJ och JUNI månad).
Läs noga och sprid gärna order till dina grannar! Informationen kommer även i Bulletinen i allas brevinkast inom kort.

HYRESHÖJNING SAKNAS PÅ AVIERNA
Den beslutade hyreshöjningen på 5% inkom tyvärr för sent till Bredablick för att denna skulle komma med på våra nya hyresavier. Detta innebär att de tre avier som alla hyresgäster nu mottagit för april, maj och juni saknar hyreshöjningen.

Detta korrigeras genom att tre tilläggsavier på enbart höjningen skickas ut brevledes till var och en av oss, en tilläggsavi per hyresavi. Man betalar alltså 1 styck hyresavi + 1 styck tilläggsavi från och med april månad för att den den totala hyran efter hyreshöjning ska bli korrekt. Observera att tilläggsavierna har tre olika OCR-nummer och
därför behöver betalas enskilt.

Du som betalar hyran via autogiro kan bortse från tilläggsavierna. Höjningen kommer att dras på ditt autogiro. Anledningen till att du fått avier är för att vi vill upplysa dig om höjningen.

 

Nästa period med avier blir korrekt, med den rätta hyran efter hyreshöjning.
 
VATTENDEBITERING
Det har skett en kommunikationsmiss med Bredablick angående vattenavläsningen och debiteringen för detta. De hyresgäster som nu fått ett debiterat belopp på sin hyresavi för april skulle egentligen haft ett krediterat belopp
och vice versa.

Detta kommer korrigeras till nästa hyresperiod – har du fått betala nu kommer du avdrag då, och har du fått avdrag nu kommer du få betala då.

 

Exempel:
Fick du betala 500 kr på din hyresavi nu så kommer det dras av 1000 kr på hyresavin för nästa period, då har du fått tillbaka de felbetalda 500 kr + de 500 kr du skulle fått i avdrag från början.
Fick du avdrag på 500 kr nu så kommer du betala 1000 kr nästa period, då har du betalat tillbaka de felaktiga 500 kr + betalar de 500 kr som skulle varit från början.
 

Vi förstår såklart att detta kan skapa förvirring! Har man ytterligare frågor går det bra att höra av sig till styrelsen, så ska vi försöka bringa lite mer klarhet i eventuella frågetecken. Maila oss då på info@husiegard.nu eller besök kansliet under öppettiden torsdagen den 23/3.

Vi beklagar det inträffade!

 

2023-01-23 - Vi byter mailsystem

Styrelsen byter mailsystem från webbaserade Inleed som inte varit särskilt bra till Google Workplace. Johan håller på att migrera all data från det gamla till det nya. Detta tar lite tid & därför finns det risk för att ni inte får svar på era mail direkt. Maila gärna oss igen om ni inte fått svar på en vecka.

 

2023-01-01 - Ny ekonomisk förvaltare på Husiegård

Nu har Bredablick även tagit över den ekonomiska förvaltningen för föreningen. Detta innebär att alla hyresgäster nu får nya hyresavier, dessa har vad man kallar för OCR kod, det är den man skriver in på OCR fältet i tex sin bank. Man kan alltså inte skriva sitt namn, personnummer eller objektnummer. Då registreras inte hyresinbetalningen & man riskerar att få påminnelse eller inkasso.

Möjligheten till e-faktura finns också numera! Detta skaffar ni genom att söka efter Bredablick Förvaltning AB i er bank, sen kan ni registrera er för e-faktura eller autogiro.

2022-09-02 - Ny teknisk förvaltare på Husiegård

Från och med den 5/9 så tar Bredablick Förvaltning över den tekniska förvaltningen från SBC. Så från och med det datumet kan ni inte felanmäla till SBC längre.

Mer information hittar ni här

2022-09-01 - Pappersavier

Hyresavier för denna period skickas ut med brevpost till alla som fortsatt har fysisk hyresavi. Det innebär att det tar några dagar extra innan dom kommer. Detta medför även en administrativ avgift om 49kr för porto & administration.

Vill du ha dina hyresavier till din e-post så går det bra att maila namn, personnummer, adress & lägenhetsnummer till johan.andersson@husiegard.nu

Inom en snar framtid kommer möjligheten till E-faktura. Vi meddelar när det är klart här på hemsidan, i bulletinen & på vår Facebooksida.

2022-06-25 - Hyresavier

Från och med nästa hyresperiod, okt-dec så kommer vår ekonomiska förvaltare att ta ut en administrativ avgift om 49kr för fysiska hyresavier. Anledningen är att dom kommer att skickas med posten direkt ifrån Bankgirot som tar ut denna avgift för papper, kuvertering & porto.

Anmäl hyresavier per mail till johan.andersson@husiegard.nu

Kom ihåg att maila från den adressen dit ni vill ha hyresavierna. Skulle ni inte ha fått avierna så kolla i er skräppost.

2022-06-20 - Nya hyror & kreditbelopp

Hemsidan har uppdaterats med nya hyror & kreditbelopp från & med Juli. Ni finner detta på fliken Planlösningar.

2022-05-25 - Årsstämman klar

Då var årets föreningsstämma avklarad. Vi vill tacka alla som deltog & vi vill även passa på att välkomna våra nya suppleanter Ellen Lindberg & Zdeslav Buzancic!

2022-04-27 - Hyreshöjningar

Boföreningen har beslutat om en hyreshöjning på 3%. MKB aviserade en hyreshöjning till föreningen på 2,8% och styrelsen har beslutat att avrunda den uppåt med 0,2% för att ta höjd för felanmälningar.

2022-04-25 - Årsstämma

Välkomna på årsstämma den 24/5 kl 19. Vi ses i den gemensamma lokalen!

2022-04-20 - Myrdosor

Sommaren är snart här & då kommer sommargästerna i form av myror. Det finns myrdosor i kansliet för alla boende att hämta. Vi delar ut max 2 dosor per hushåll så det räcker till alla. När dessa är slut & det finns ett fortsatt behov så beställer vi fler av MKB.